D-zine

Τα 3 βήματα πριν την μελέτη του χώρου σου

Πώς ξεκινάει, όμως, μία συνεργασία με έναν επαγγελματία του τεχνικού κλάδου; Τι πρέπει να του πω;

Αυτός που θα αναλάβει τη μελέτη, ανακαίνιση ή κατασκευή του χώρου σας, ο επαγγελματίας τεχνικός σύμβουλος, είναι ένας μελλοντικός σας συνεργάτης και βοηθός. Είναι δίπλα σας για να σας διευκολύνει και όχι το ανάποδο.
Πριν τη μελέτη και την ανάθεση της κατασκευής ή ανακαίνισης του έργου και την παρουσίαση του υλικού, δείτε ποια είναι τα πρώτα βήματα που κάνουμε.
Βήμα 1
Αρχικά απαιτείται μία πρώτη συνάντηση στο σημείο του έργου.
Ανεξάρτητα από το μέγεθος της επέμβασης, ανακαίνισης ή κατασκευής, ο σύμβουλος χώρου αντιλαμβάνεται και παρατηρεί διαφορετικά πράγματα από εσάς, επειδή διαθέτει οξύ επαγγελματικό βλέμμα.
Ελέγχει το γενικό περιβάλλον, τα γειτονικά κτίσματα, το ύφος της περιοχής, το φυσικό φως, τον προσανατολισμό, την κίνηση και το πλάτος του κοντινού δρόμου κ.ά. όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την ιδιαιτερότητα του ΔΙΚΟΥ σας χώρου, ο οποίος είναι αποκλειστικά μοναδικός!
Επομένως, όσο πλήρης και αν είναι η περιγραφή σας, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την παρατηρητικότητα του επαγγελματία.
Βήμα 2
Αποτυπώνουμε το χώρο της ανακαίνισης ή κατασκευής, μετρώντας με ακρίβεια όλα τα σημεία.
Ξεκινούμε από τις συνολικές διαστάσεις και οδηγούμαστε στην μέτρηση των επιμέρους μηκών. Μετρούμε τα ύψη των χώρων και σημειώνουμε τα ανοίγματα και τα εσωτερικά κουφώματα.
Καταγράφουμε με λέιζερ και κορδέλα ακόμα και τα στατικά μέρη του χώρου π.χ. δοκάρια, κολώνες, τοιχία, καθώς επίσης κάθε εξάρτημα ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης. Οι ελαφριές κατασκευές πχ. τοίχοι γυψοσανίδας, κρεμαστές οροφές καταγράφονται επίσης!
Με αυτή τη μέθοδο ολοκληρώνεται μία καταγραφή του υπάρχοντος κτίσματος / χώρου, δημιουργώντας για το σύμβουλο χώρου μία ''ακτινογραφία''.
Έπειτα, με εργαλείο το σχέδιο αποτύπωσης και τις φωτογραφίες, θα γίνει η μελέτη και θα προχωρήσει σε σκέψεις, λύσεις και προτάσεις.
Βήμα 3
Πριν την έναρξη της μελέτης, γίνεται μία γενική συζήτηση για:
-τις λειτουργικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν
-το σχεδιαστικό ύφος που θα θέλατε να ακολουθηθεί
-τις απορίες, τις αγωνίες και τους ενδοιασμούς σας για συγκεκριμένα ζητούμενα
Στο χώρο που θα γίνει η ανακαίνιση ή κατασκευή του έργου, γίνονται συνήθως οι πρώτες συζητήσεις αυτού του τύπου. Προσοχή εδώ όμως! Πολλές φορές μοιραζόμαστε μαζί σας σκέψεις και λύσεις επί τόπου, οι οποίες είναι ο καρπός της πρώτης μας συζήτησης.
Η σωστή και επαγγελματική λύση ΔΕΝ μπορεί να παραχθεί στο ''πόδι''.
Είναι αποτέλεσμα σκέψης, σύνθεσης, έμπνευσης, σκίτσων, περισσότερων σκίτσων... και τελικής αναπαράστασης.
Τώρα, ο επαγγελματίας μελετητής έχει πλέον όλα τα στοιχεία στα χέρια του για να ξεκινήσει τη μελέτη του χώρου σας.
Δώστε του λίγο χρόνο και περισσή εμπιστοσύνη! Καλή συνεργασία!

1378375125 0

Tags

Horeca 2014  award winning services  construction  construction of prime property  constructions  design καταστήματος  exhibition  hotels  ktiriaki constructions  renovations  visual merchandising  Ξεκίνησε με επιτυχία η συνεργασία μας με την μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΑΕΒΕ.  αγοραστική συμπεριφορά  ανακάινιση καταστήματος  ανακαίνιση  ανακαίνιση βιτρίνας  ανακαίνιση βιτρίνας φαρμακείου  ανακαίνιση καταστήματος  ανακαίνιση κατοικίας  ανακαίνιση φαρμακείου  ανακαινίσεις  ανακαινίσεις κατοικιών  ανακαινίσεις κτιρίων  ανανέωση  αρχιτεκτονική  ενεργειακή αναβάθμιση  ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων  ενεργειακή απόδοση  εξοικονόμηση ενέργειας  ιδέες ανακαίνισης  κανόνες ανακαίνισης  κατάστημα  κατασκευή  κατασκευή ακινήτων  κατασκεύ  μελέτη  μελέτη geomarketing  μελε΄τη  πρόσοψη φαρμακείου  συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών  σχέδια μελέτης  σύνολο ενργειών προώθησης  τζάμι  τζίρος  χώρο καταστήματος  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΕ

Κομνηνών 16, Ελληνικό, T.K. 16777

Τηλ: (+30) 210 6536750,

        (+30) 210 6536776

Fax: (+30) 210 6536758

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Σύστημα παρακολούθησης κατασκευής, ανακαίνισης ή συντήρησης έργου από την Κτιριακή Αναγέννηση.

Δείτε το video εδώ

 

σύστημα παρακολούθησης έργου

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα νέα μας