D-zine

Σκεφτείτε πριν τη μελέτη για την κατασκευή ή ανακαίνιση ενός κτιρίου ή του χώρου σας, πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια;

...Η Ελλάδα, συγκριτικά με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, εμφανίζει το πιο σπάταλο κτιριακό απόθεμα!...

Σύγκριση ανάμεσα στις μεσογειακές χώρες καταδεικνύει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη σχετική κατανάλωση. Σχεδόν 30% μεγαλύτερη της Ισπανίας και περίπου διπλάσια της Πορτογαλίας!

Στην Ελλάδα, κατά την κατασκευή ή ανακαίνιση ενός κτιρίου ή χώρου, θεωρούμε την εξοικονόμηση ενέργειας ως μείωση ποιότητας ζωής, άποψη που θεωρείται λανθασμένη στη βάση της! Με το άρθρο αυτό στοχεύουμε να σας καταγράψουμε λύσεις που υποστηρίζουν ότι εξοικονόμηση κάνουμε με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε καθημερινά π.χ. τις συσκευές μας και όχι με το να στερούμαστε την χρήση τους!

Πώς μπορούμε να σκεφτούμε κατά την κατασκευή ή ανακαίνιση ενός κτιρίου να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο, όταν πρόκειται για παλαιότερο κτίσμα;

1. Λέβητας-κεντρική θέρμανση
Κατά την κατασκευή ή ανακαίνιση ενός κτιρίου, η επιλογή ισχύος του λέβητα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και στηρίζεται στον υπολογισμό των κλιματικών παραμέτρων και των θερμικών απωλειών του κτιρίου.
Καλό είναι να αποφεύγονται οι μεγάλοι λέβητες που δε λειτουργούν σε πλήρη ισχύ και έχουν χαμηλή απόδοση.
Μειώνονται σημαντικά οι ενεργειακές απώλειες, όταν ο λέβητας και οι σωληνώσεις του μονωθούν!

2. Εξωτερική θερμομόνωση
Καλό είναι κατά τη μελέτη για την κατασκευή ή ανακαίνιση ενός κτιρίου να σκεφτούμε την εξωτερική επένδυση τοιχοποιίας με επίπεδα μονωτικών υλικών συνολικά μικρού πάχος, που προστατεύει από τις απώλειες θερμότητας. Συνήθως εφαρμόζεται σε κολώνες, τοίχους, δοκάρια, πυλωτές δημιουργώντας άνετη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό των χώρων.
Μπορείτε να αρχίσετε από την εξωτερική επένδυση της όψης που βρέχεται, θερμαίνεται και εκτίθεται στον αέρα περισσότερο, δηλαδή τη βορεινή ή δυτική.

3. Κουφώματα και αντικατάσταση τζαμιών
Κατά την ανακαίνιση του σπιτιού σας, η αντικατάσταση των τζαμιών με διπλά ή τριπλά τζάμια, στα παλιά κουφώματα είναι ήδη μία πρώτη καλή κίνηση. Τόσο οι νέοι υαλοπίνακες, όσο και η μεμβράνη ανάμεσά τους θα συγκρατήσουν την θερμότητα εσωτερικά.
Η βέλτιστη λύση θα ήταν η αντικατάσταση όλου του κουφώματος, με πιο σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να μην χάνεται θερμότητα ούτε από τα παλιά προφίλ.

4. Θερμαντικά σώματα
Κάντε μία ανακαίνιση του χώρου σας και αντικαταστήστε και τα θερμαντικά σας σώματα. Η χρήση θερμαντικών σωμάτων με ρεύμα είναι πιο ενεργειοβόρα και αντιοικονομική σε σύγκριση με θερμάστρες αερίου.

5. Ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήρια, στεγνωτήρια, πλυντήρια πιάτων)
Κατά την ανακαίνιση του χώρου σας σκεφτείτε ότι τα πλυντήρια και στεγνωτήρα συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο αντιοικονομικές ηλεκτρικές συσκευές, τόσο σε επίπεδο κατανάλωσης ρεύματος, όσο και νερού.
Μία χρήσιμη συμβουλή θα ήταν η χρήση τους να γίνεται τις ώρες χαμηλού τιμολογίου ρεύματος και όταν είναι πλήρως γεμάτοι οι κάδοι τους. Τέλος, επιλέγουμε συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης ,Α ή Β

Το πλυντήριο πιάτων από την άλλη, αποτελεί μία οικονομική λύση, δεδομένου ότι με την πλύση στο χέρι καταναλώνεται περισσότερο νερό.

6. Λαμπτήρες
Κάντε μία μελέτη και θα δείτε ότι η σωστή μέθοδος είναι να μειώσουμε την καθημερινή κατανάλωση σε χώρους που τα φώτα χρησιμοποιούνται πολλές ώρες, καθιερώνοντας «πράσινα» χαρακτηριστικά για τους λαμπτήρες μας, αντί να βρισκόμαστε στο ...σκοτάδι!
Δηλαδή, τοποθετούμε χαμηλής κατανάλωσης λαμπτήρες στα φωτιστικά μας αντί να ψηλαφίζουμε στα σκοτάδια!

Εξάλλου, με την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας απολαμβάνουμε περισσότερες ώρες φωτισμού με την ίδια φωτεινότητα στο χώρο και καταναλώνουμε 8 φορές λιγότερο ενέργεια! Επιλέγουμε Α και Β ενεργειακή κατηγορία!

Μην χρησιμοποιείτε σκουρόχρωμα καπέλα στα φωτιστικά σας, γιατί απορροφούν το φως αντί να το εκπέμπουν!

Μην κρεμάτε πολύ χαμηλά τα κρεμαστά φωτιστικά οροφής, διότι η δέσμη τους μικραίνει πολύ και περιορίζεται η επιφάνεια που φωτίζουν!

1422541344 0

Tags

Horeca 2014  award winning services  construction  construction of prime property  constructions  design καταστήματος  exhibition  hotels  ktiriaki constructions  renovations  visual merchandising  Ξεκίνησε με επιτυχία η συνεργασία μας με την μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΑΕΒΕ.  αγοραστική συμπεριφορά  ανακάινιση καταστήματος  ανακαίνιση  ανακαίνιση βιτρίνας  ανακαίνιση βιτρίνας φαρμακείου  ανακαίνιση καταστήματος  ανακαίνιση κατοικίας  ανακαίνιση φαρμακείου  ανακαινίσεις  ανακαινίσεις κατοικιών  ανακαινίσεις κτιρίων  ανανέωση  αρχιτεκτονική  ενεργειακή αναβάθμιση  ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων  ενεργειακή απόδοση  εξοικονόμηση ενέργειας  ιδέες ανακαίνισης  κανόνες ανακαίνισης  κατάστημα  κατασκευή  κατασκευή ακινήτων  κατασκεύ  μελέτη  μελέτη geomarketing  μελε΄τη  πρόσοψη φαρμακείου  συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών  σχέδια μελέτης  σύνολο ενργειών προώθησης  τζάμι  τζίρος  χώρο καταστήματος  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΕ

Κομνηνών 16, Ελληνικό, T.K. 16777

Τηλ: (+30) 210 6536750,

        (+30) 210 6536776

Fax: (+30) 210 6536758

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Σύστημα παρακολούθησης κατασκευής, ανακαίνισης ή συντήρησης έργου από την Κτιριακή Αναγέννηση.

Δείτε το video εδώ

 

σύστημα παρακολούθησης έργου

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα νέα μας