D-zine

Αρχιτεκτονική και Γυαλί

Πολύ σημαντικές καινοτομίες έχουν διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια στον κλάδο της αρχιτεκτονικής. Κτίρια που φαντάζουν ψεύτικα και σπίτια που μοιάζουν να έχουν βγει από βιβλία του μέλλοντος, ολοένα και πληθαίνουν. Η χρήση του γυαλιού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, καθώς χρησιμοποιείται σε δημόσια κτίρια αλλά και ιδιόκτητες κατοικίες.

Οι σύγχρονοι αρχιτέκτονες αξιοποιούν σε πολύ μεγάλο βαθμό το γυάλινο στοιχείο, αφού παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλα πλεονεκτήματα. Βοηθά στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και είναι ένα υλικό με εύκολη συντήρηση, που αντιστέκεται επάξια στις κακές ατμοσφαιρικές συνθήκες. Έχει θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, αφού για την εξοικονόμηση ενέργειας χρησιμοποιούνται κυρίως διπλά ή τριπλά τζάμια, με κενό μεταξύ τους ή ακόμη γέμισμα του κενού με αδρανή αέρια. Επιπρόσθετα, το γυαλί είναι ένα υλικό που παρέχει και αντιπυρική προστασία.

Σε πολλά κτίρια σήμερα φτιάχνονται μεγαλύτερα κουφώματα. Εκεί όπου παλαιότερα κτίζονταν τούβλα με μπετόν σε μεγάλες επιφάνειες, αφήνοντας μοναχά ένα μικρό άνοιγμα, τώρα πλέον αντικαθίστανται με κινητά ή ακίνητα παράθυρα, όπου μπορεί ο ιδιοκτήτης να διαλέξει τζάμι μέσα από μία μεγάλη γκάμα επιλογών. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί σε όψεις πολλών κτιρίων να γίνεται συνδυασμός μικρών και μεγάλων παραθύρων, χωρίς να είναι όλα αυστηρά τοποθετημένα στο ίδιο ύψος. Συνήθως είναι άλλα πιο πάνω και άλλα πιο κάτω, κάνοντας αμέσως το κτίριο ριζοσπαστικό, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Μερικοί αρχιτέκτονες επιλέγουν να τοποθετούν γυάλινη οροφή σε δημόσια πολυόροφα κτίρια, κάτι που προσεγγίζει τους επισκέπτες και κάνει το κτίριο μοναδικό! Επιπρόσθετα σε πολλά οικοδομήματα, όπου το επιτρέπει η χρήση, έχει κατασκευαστεί ακόμη και γυάλινο πάτωμα. Με τις γυάλινες οροφές και τα γυάλινα δάπεδα δίνεται η αίσθηση ενός μεγάλου ανοικτού χώρου, που δεν έχει να κρύψει τίποτα, παρά μόνο να δείξει πολλά! Κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια στην κατασκευή του κτιρίου αφήνεται ακάλυπτη, λόγω της διαφάνειας του γυαλιού, κι έτσι το κτίριο δείχνει πολύ περισσότερα απ' ότι αν υπήρχε άλλο υλικό στη θέση του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ακόμη ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της συχνής χρήσης των μεγάλων ανοιγμάτων, είναι η ικανότητά τους να επιτρέπουν στο εξωτερικό φυσικό περιβάλλον να εισέρχεται στο εσωτερικό. Όταν σε ένα σπίτι γίνει κατορθωτό να συνυπάρξει ο εσωτερικός χώρος με τον εξωτερικό χώρο που το περιβάλλει, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Όσο σημαντικό είναι για ένα οίκημα ο σχεδιασμός του εσωτερικού χώρου, τόσο σημαντικός είναι και ο περιβάλλοντας χώρος έξω από την κατοικία.

Εάν λοιπόν καταφέρουμε να εντάξουμε τον εξωτερικό χώρο στον εσωτερικό, τότε η αρμονία στο γενικό σύνολο θα μπορεί να μεταδοθεί αυτομάτως στους ανθρώπους που ζουν μέσα σε αυτό. Έτσι λοιπόν επιτυγχάνουμε την συνύπαρξη μεταξύ κτίσματος – ανθρώπου – φύσης, κάτι πάρα πολύ σημαντικό στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

Tags

Horeca 2014  award winning services  construction  construction of prime property  constructions  design καταστήματος  exhibition  hotels  ktiriaki constructions  renovations  visual merchandising  Ξεκίνησε με επιτυχία η συνεργασία μας με την μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΑΕΒΕ.  αγοραστική συμπεριφορά  ανακάινιση καταστήματος  ανακαίνιση  ανακαίνιση βιτρίνας  ανακαίνιση βιτρίνας φαρμακείου  ανακαίνιση καταστήματος  ανακαίνιση κατοικίας  ανακαίνιση φαρμακείου  ανακαινίσεις  ανακαινίσεις κατοικιών  ανακαινίσεις κτιρίων  ανανέωση  αρχιτεκτονική  ενεργειακή αναβάθμιση  ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων  ενεργειακή απόδοση  εξοικονόμηση ενέργειας  ιδέες ανακαίνισης  κανόνες ανακαίνισης  κατάστημα  κατασκευή  κατασκευή ακινήτων  κατασκεύ  μελέτη  μελέτη geomarketing  μελε΄τη  πρόσοψη φαρμακείου  συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών  σχέδια μελέτης  σύνολο ενργειών προώθησης  τζάμι  τζίρος  χώρο καταστήματος  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΕ

Κομνηνών 16, Ελληνικό, T.K. 16777

Τηλ: (+30) 210 6536750,

        (+30) 210 6536776

Fax: (+30) 210 6536758

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Σύστημα παρακολούθησης κατασκευής, ανακαίνισης ή συντήρησης έργου από την Κτιριακή Αναγέννηση.

Δείτε το video εδώ

 

σύστημα παρακολούθησης έργου

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τα νέα μας